javascript, typescript, coffeescript, es6

ES6 giver baghjul til TypeScript

Kilde 21-02-17 ~2 minutters læsning · 276 ord

Hvis man spørger verdens programmører om, hvor javascript er på vej hen, så lyder svaret uden tøven: ES6.

Den forholdsvis nye version, som også hedder ECMAScript 2015 eller ES2015, bliver allerede brugt af 74 pct. af udviklerne, mens endnu 21 pct. har hørt om ES6 og gerne vil i gang med at bruge den. Kun 2 pct. tilkendegiver, at de ikke har hørt om ES6.

Det er i hvert fald konklusionen på 2016-undersøgelsen fra State Of JavaScript, som 9307 udviklere har bidraget til.

Den store anvendelse - og det store ønske om at komme til det - gør, at ES6 skiller sig klart ud fra de andre medlemmer af javascript-familien. F.eks. erklærer kun 6 pct., at de har brugt CoffeeScript og ønsker at fortsætte med det. Andre 25 pct. tilkendegiver, at de tidligere har brugt CoffeeScript, men at de ikke ønsker at fortsætte med det.

Det nye barn i klassen, TypeScript, placerer sig et sted midt imellem. 21 pct. oplyser, at har brugt TypeScript, og endnu 4 pct. har brugt sproget - men vil ikke bruge det igen. Dermed findes der 3 personer, der udvikler i ES6, for hver person, der udvikler i TypeScript.

De to kombattanter ligger lige, hvad angår kendskab. Kun 2 pct. har ikke hørt om dem. Alligevel kommer TypeScript aldrig nogensinde op på siden af ES6, hvis ellers de adspurgte holder ord.

Mens kun 2 pct. siger direkte, at de ikke vil bruge ES6, er det 34 pct., der erklærer, at de ikke ønsker at bruge TypeScript.

Artiklens forfatter lancerer den forklaring på forskellen, at TypeScript har svært ved at overbevise javascript-udviklerne om, at de statiske typer i TypeScript er en fordel.